Değerli Koç Üniversiteliler,

2021 yılının bitmesine sayılı günler kala yine inişli çıkışlı, çalkantılı, zorluk ve sevinçlerle dolu geçen 12 ayın sonunda bir nebze olsun yavaşlamayı, sakinleşmeyi hepimiz hissediyoruz.

Pandemi yüzünden göğüslemek zorunda kaldığımız güçlükler nedeniyle 2020 belki de yaşadığımız en zor yıldı. 2021’e ise birçok belirsizlikle beraber girdik. Özellikle yılın ilk yarısında önümüzü göremediğimiz bir dönemde sürekli değişen koşullar altında öğrencilerimize kesintisiz eğitim, araştırma olanakları ve destek sağlamak ve faaliyetlerimizi sürdürmek için hep beraber olanca gücümüzle çalışırken, yandan da kişisel olarak yaşadığımız baskı ve endişelerle başa çıkmaya gayret ettik.

Daha olumlu haberlerle girdiğimiz yılın ikinci yarısında, güzel kampüsümüze dönme hasretiyle geçen 18 aylık bir aradan sonra 2021-2022 akademik yılını yüz yüze eğitimle açmamızla geleceğe dair umutlarımız yeşerdi. COVID-19 ile birlikte yaşama konusunda tüm çalışmalarımız gerçekten meyvelerini vermişti. Bu yıl ve muhtemelen 2022 de COVID-19 ve sonrası darboğaz yılları olarak önümüzde duruyor. Ancak, bu dönemden de hem mali ve akademik olarak hem de araştırma etkinliği alanında daha da güçlenerek çıkacağımızdan şüphemiz yok. Nasıl ki, Üniversitemiz son 10 yılda olağanüstü bir gelişmeyle ülkemiz ve bölgemizin en iyi “Araştırma Üniversitesi” konumuna yükseldiyse, Koç Üniversitesi’nin önümüzdeki 10 yıllık vizyonunda da bugün bulunduğu noktadan yine büyük bir sıçrama yapmak var.

Olağanın epey dışında geçirdiğimiz bu yılın sonuna yaklaşırken, sizlere bu vesileyle öncelikle teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Üniversitemizin bu olağanüstü döneminde çalışmaya, öğretmeye, öğrenmeye ve araştırmaya devam etmemizi sağlayan gücünüz ve dirayetiniz için her birinize teşekkür ediyoruz. Ülkemizde eğitimde ve bilimde bir mükemmeliyet merkezi olma misyonumuzu sürdüren ve başkalarına örnek teşkil eden öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi ve çalışanlarımızı en içten duygularımızla tebrik ediyoruz.

Sözlerimizi minnet duygularımızı ifade ederek ve güzel dileklerle bitirelim . . .

Hayatın bize bahşetmiş olduğu güzelliklere şükretmek mutluluk ve huzur getirir. Son 1,5 yıldır yoğun olarak hissettiğimiz özellikle yoksunluğun ve endişenin hâkim olduğu dönemde sahip olduklarımız için ne kadar şanslı olduğumuzu düşünmek çok önemli.

Bu bağlamda,

  • Ülkemizin aydınlık yüzü ve umut ışığı olan bu harika kurum
  • Çok zorlu akademik dönemlerden başarıyla çıkan üstün nitelikli öğrenciler
  • Eğitim ve araştırmada mükemmellik için çalışan üstün nitelikli öğretim üyeleri
  • Çalışkan, yorulmak bilmeyen, sorumluluk sahibi güçlü idari ekibimiz
  • Sağlıklı olduğumuz
  • Ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte olduğumuz
  • Zor günleri bilim ve araştırma sayesinde atlatacağımız
için şükrediyoruz.

Size ve ailenize sağlık, mutluluk ve başarı dolu harika bir yeni yıl ve iyi tatiller diliyoruz.

En içten dileklerimiz ve saygılarımızla,

Zeynep Gürhan Canlı

Rektör Vekili
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı

Umran İnan

Mütevelli Heyet Danışmanı


Dear Members of the Koç University Community,

With only a few days left from 2021, we can all feel the albeit slight slowing and winding down of the year, which once again had many ups and downs, turbulences, challenges, celebrations all huddled up in a matter of mere 12 months.

2020 was a most difficult year that we all had to endure due to the pandemic and 2021 arrived with so many uncertainties. Especially with the first half of the year was a time of unpredictability, where we collectively worked as hard as we can to continue our efforts to deliver teaching, research and support for students and the wider work of the University in ever-changing circumstances while dealing with our own personal pressures and anxieties.

The second half of this year came with better news, where we had hope and much to look forward to as we started the new academic year of 2021-2022 face to face after a long 18-month hiatus during which we longed for returning to our beautiful campus. Our efforts to co-exist with COVID-19 had come to fruition. This year and what looks like 2022 as well are poised to be the COVID-19 and post-COVID-19 bottleneck years; however, once we go through this period, we are set to emerge stronger than before, financially, academically and from a research impact point of view. Just as our institution developed extremely rapidly during the past decade to emerge as the best ‘Research University’ in our country and region, our vision for the next decade for Koç University harbors yet another giant leap from where we are now.

As we come to the end of this unique year, we would like to take a few moments to say thank you. We want to thank each of you for your commitment and resilience that have allowed our community to continue to study, teach, work and conduct research during this extraordinary time. We would like to extend a huge congratulations to our students, faculty, and staff for continuing our mission to be a center of excellence and setting an outstanding example for others in our country.

We want to end our message with sentiments of gratitude.

We want to reflect on being grateful for the things that we all have. Gratitude for being blessed and indebted to having the wonders of life, brings happiness and serenity, especially important during times of great deprivation and anxiety, such as what we have been living through for the past year and a half.

Therefore, here is what we are grateful for,

  • this great institution, a beacon of light and hope for our country,
  • top-notch students who successfully made it through a few very tough & challenging academic years,
  • top-notch faculty working hardest to excel in education & scientific research,
  • great team of administrative colleagues, hardworking, relentless & responsible,
  • being healthy and in good spirits,
  • being with our families and loved ones,
  • challenging days will soon end via science & research.
We wish all of you and your families Happy Holidays and a great New Year, full of nothing but health, joy and success.

Best wishes and regards to you all,

Zeynep Gürhan Canlı

Acting President
Vice President for Academic Affairs

Umran İnan

Advisor to the Board of Trustees